Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΓΛΑΡΟΠΕΤΑΓΜΑΤΑ!!! κατασκευη γλαρου!

      


 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  !!!!!
Ευχες με κάτι που να σας φέρνει την δροσερή αύρα της θάλασσας!!   Τι καλύτερο από ένα γλαροπούλι ή και περισσότερα πού θα σας κάνουν  παρέα στην βεράντα  ή  κάτω από τα δέντρα του κήπου σας!!






  Πριν κάποια χρόνια  το κοριτσάκι μου είχε αγοράσει  εναν ξυλινο γλάρο.Τον κρέμασε στην οροφή του δωματίου της και τον έβλεπα για πολύ καιρο. Μου άρεσε και είπα να τον κάνω και εγώ.  Πριν  τρία χρόνια  που ξεκίνησα  να ασχολούμε  με κατασκευές  έφτιαξα αρκετούς   Αρεσαν  σε φιλους και συγγενείς και έτσι πέταξαν για να στολίσουν  τα  μπαλκονια  τους και τις αυλές τους..Ήρθε όμως η στιγμή  να φτιάξω   καινουριους για μενα και για σας!!  


Για την κατασκευή θα χρειαστούμε :
 χαρτόνι που κάνουν τις μακέτες  ( δεν γνωρίζω το ονομά του ) σε ασπρο χρωμα για να μη χρειαστεί να βάψουμε  και κοπίδι ,ή λεπτό κοντραπλακέ  αν δεν εχουμε χαρτόνι και σέγα  για κόψιμο(εγώ έχω δουλέψει και με τα δύο υλικά),χρώματα, ξύλινη βέργα, κανει και το κάτω μερος απο μια ξύλινη χαλασμένη κρεμάστρα ρουχων (ή την χαλας εσύ)  και πετονιά.  




Σχεδιάζουμε σ ένα κομμάτι χαρτιού τον γλάρο μας.        Δύο φτερά και ένα κορμό.         





Μεταφέρουμε το σχέδιο επάνω στο χαρτόνι.    
   


Κοβουμε με το κοπίδι. Κόβετε έυκολα. Λειαίνουμε τις ακρες αν χρειάζεται με γυαλόχαρτο.















 Ανοίγουμε τέσσερις τρυπούλες σε κάθε φτερό όπως στην φωτογραφία και δυο τρυπούλες στην ράχη του γλάρου . Η απόσταση  από τρύπα σε τρύπα είναι ίδια στα φτερά και στον κορμό. .Κάνουμε και μια τρυπούλα στην κοιλιά του γλάρου. 



 Βάφουμε την μύτη  και τα μάτια και από τις δύο πλευρές. Αν έχουμε δουλέψει κοντραπλακέ βά-
φουμε τον κορμό και τα φτερά άσπρα.   Έτοιμοι τώρα για συναρμολόγηση




   Περνάμε τα δύο άκρα της πετονιάς από την κάτω πλευρά του φτερού στις δύο πρώτες τρυπούλες . \


Βγάζουμε τις πετονιές και τις περνάμε στις αντίστοιχες τρύπες του κορμού και στην συνέχεια στις τρυπούλες του άλλου φτερού 


Δένουμε στην  κάτω πλευρά του φτερού .
Δεν δένουμε τα φτερά κολλητά στον κορμό  αλλά αφήνουμε ελάχιστο κενό για να μπορούν τα φτερά να ανεβοκατεβαίνουν εύκολα.   


Κόβουμε από την βέργα  ένα κομμάτι με  μήκος  περίπου στα πέντε έβδομα του μήκους του ενός φτερού και ανοίγουμε από δύο τρυπούλες στα  άκρα της .                                                                      Ώρα να δέσουμε τα φτερά στη βεργούλα  μη μας φύγει το γλαροπούλι!                                                       Η απόσταση  του φτερού μέχρι την βεργούλα είναι όσο το μήκος της βέργας.




Περνάμε τα δύο άκρα της πετονιάς από τις τρυπούλες της πάνω πλευράς του φτερού προς την κάτω πλευρά.
Στην κάτω πλευρά περνάμε τα άκρα της πετονιάς στις αντίθετες τρύπες,δηλαδή την αριστερή πετονιά στη δεξιά τρύπα και πάνω και τη δεξιά πετονιά στην αριστερή τρύπα και πάνω.Ετσι στην κάτω πλευρά έχουμε διπλή πετονιά . Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και στο άλλο φτερό.


Στην πάνω πλευρά του φτερού τραβάμε τα δύο άκρα της πετονιάς και περνάμε και τα δύο μαζι απο την  μία τρυπα της βέργας στην άλλη και  δένουμε την πετονιά. Το ίδιο και στο άλλο φτερό.             Το μήκος της κάθε πλευράς της πετονιάς είναι  περίπου όσο και το μήκος της βέργας.                                        


 Ο γλάρος μας τώρα κρέμεται στην βέργα .    Για να μπορούμε όμως να τον κρεμάσουμε ενώνουμε  τα άκρα της βέργας περνώντας πετονιά στις υπάρχουσες τρύπες. 

Για να μπορεί να ανεβοκατεβάζει τα φτερά του και να ισορροπεί , στην τρυπούλα της κοιλιάςκρεμάμε με πετονιά μια  χάντρα ή οτιδήποτε άλλο(  καλό ειναι να μην είναι  πολύ ελαφριά).                  Κρεμάμε τον γλάρο μας- τραβάμε την χάντρα προς τα κάτω -  κινεί τα φτερά του και είναι έτοιμος  να πετάξει!!!



Ελπιζω να μπορεσα να σας το αποδώσω. Προσπάθησα όσο μπορούσα Ειναι κατι που έκανα για πρώτη φορά και τον χειρισμο   του blog δεν  τον γνωρίζω καλα. Οποιαδηποτε παρατήρηση δεκτή και ειμαι σίγουρη οτι θα με βοηθήσει. 


                                             ΚΑΛΑ  ΓΛΑΡΟΠΕΤΑΓΜΑΤΑ!!!



Την  φωτογραφία μου αυτή και τα φιλάκια τα χαρίζω σε όλους σας που τοσο ζεστα με αγκαλιάσατε στην μπλογκογειτονιά σας -(μας)  και σας ευχομαι   ΚΑΛΟ    ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!!
















38 σχόλια:

  1. πολύ όμορφα!!!και ωραίο tutorial thank you!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι που σου άρεσε!!Σ΄ευχαριστί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτική κατασκευή... υπέροχοι οι γλάροι για βεράντες και κήπους!!!! Ευχαριστούμε για τις οδηγίες!!!!!! Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πανέμορφοι κυρία Μαρία!!
    Ευχαριστούμε πολύ για τις οδηγίες!!
    Καλημέρα και πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαγδουλα θα περιμενω ποτε θα τους κανεις και εσυ! φιλακια!

      Διαγραφή
  5. Πολύ ωραίες οι οδηγίες και το αποτέλεσμα! Ευχαριστούμε!
    {Fan, όπως λέμε sofan!}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρια μου καλησπερα!!!!!
    Χαιρομαι πολυ που εγινες μελος του blog μου!
    Προσπαθησα να γινω κι εγω στο δικο σου, αλλα δεν ανοιγε!!!
    Καθως ομως βολταριζα στην γειτονια, λεω για να δω τα γλαροπεταγματα απο τις μορφοπλασιες!!! Και μολις μπηκα στο σπιτακι σου βλεπω τη φωτογραφια που εψαχνα!!!!!!
    Χαρηκα παρα πολυ που σε πετυχα!χαχαχα!!!!
    Οι γλαροι σου ειναι φανταστικοι!!!!
    Θα τα λεμε συχνα! Φιλακια πολλα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειασου Μαρακι!!Καθοτι ειμαι ακομη αρχαρια και δεν σκαμπαζω , ρωτωντας εμαθα οτι δεν ανοιγει γιατι δεν εχεις ισως συνδεση με το google+ . πολλα φιλακια και απο μενα και Καλο Καλοκαιρι!!

      Διαγραφή
  7. Πολύ ωραίοι!!! Είχα και εγώ οταν είμουν μικρή και μου άρεσαν να τους χαζεύω!!! Καλό βράδυ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι Μαρακι τωρα μεγαλωσες? Μικρη εισαι ακομη! Τελικα βλεπω οτι πολλοι τους ειχαν αυτους τους γλαρους.Μηπως κόμισα γλαυκα εις Αθηνα? Τα φιλια μου Μαρακι και Καλο Καλοκαιρι!!

      Διαγραφή
  8. ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΟΙ ΟΙ ΓΛΑΡΟΙ ΣΟΥ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΨΟΓΕΣ!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρενα μου σευχαριστω για τα καλα σου λογια!φιλακια! καλη νυχτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΕ.ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΡΗΚΑ.ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ,ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ.ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ ΕΙΔΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ.Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΓΛΑΡΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΑ ΥΛΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΒΡΩ.ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννα μου ευχαριστω για τα καλωσορισματα! Σε καταλαβαινω , ξερω τι γινεται το καλοκαιρι με τις δουλειε ς και μαλιστα εισαι αξιεπαινη που καταφερνεις να κανεις τοσα πραγματα! Χαιρομαι που σου αρεσε ο γλαρος και ξερω οτι για σενα δεν υπαρχει τιποτε δυσκολο! Τα φιλια μου!

      Διαγραφή
  11. Πολύ όμορφοι οι γλάροι σου! Ευχαριστούμε για τις οδηγίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πανέμορφοι οι γλάροι σου και υπέροχη ιδέα να στολίσει κανείς τη βεράντα του τώρα το καλοκαίρι..καλά να περάσεις γλυκιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΑΡΑΚΙΜΟΥ ΓΛΥΚΟ ΥΠΕΡΟΧΟ TUTORIAL!ΓΙΕΑ ΣΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ!ΚΑΛΟ ΔΡΟΣΕΡΟ....ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ..ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!ΦΙΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευχαριστούμε για τις οδηγίες!!!Πανέμορφοι οι γλάροι σου για μπαλκόνια και αυλές!!φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλημερα κοριτσι..να σαι καλα..υπεροχους τους εκανες..πολυ ομορφη δουλεια..χαρουμενο Καλοκαιρι ματια μου..σε φιλω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aν και καθυστερημένα , σ ευχαριστω Μαρακι μου!! να εισαι καλα και να περνας υπεροχα!!!

      Διαγραφή
  16. Mαρία γειάσου !!!Βρήκα την πόρτα σου ανοιχτή από άλλο μπλοκόσπιτο και μπήκα, μου άρεσε ιδιαίτερα η κατασκευή του γλάρου με τις αναλυτικές οδηγίες και σ΄ευχαριστώ γι' αυτό!!! Φιλόξενο και ομορφο το μπλόκ σου!!Θα ήταν ωραίο να τα λέμε διαδικτυακά .Καλό σου βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειασου Εφη! Καλως ορισες!! χαιρομαι για την επισκεψη!! ζητω συγνωμη για την καθυστερηση - ελειπα και δεν ειχα ιντερνετ-και σ ευχαριστω για τα ομορφα λογια σου! και βεβαια θα τα λεμε! θα περασω να επισκευτω το σπιτακι σου! Οπου και αν εισαι να περνας καλα!!

      Διαγραφή
  17. Μαρία μου οι γλάροι σου πανέμορφοι.Και οι οδηγίες σου τέλειες για όποιον θέλει να κάνει τους δικούς του γλάρους. Καλό καλοκαίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιουλα μου σ ευχαριστω ( συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση-ελειπα). Οπου και αν εισαι να περνας καλα! φιλια!

      Διαγραφή
  18. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ!!!!!
    ΣΕ ΕΠΙΘΥΜΙΣΑ!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρονια μας Πολλα Ρενα μου με υγεια!! Το ξερεις οτι σε πεθυμισα και γω!! φιλακια!!

      Διαγραφή
  19. ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, η Παναγία μας να σου χαρίζει υγεία και δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σευχαριστω Χαρα για τις πολυ ομορφες ευχες σου!! σου ευχομαι τα καλυτερα!!

      Διαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλό Φθινόπωρο Μαράκι μου γλυκό!!!φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είναι υπέροχη η κατασκευή σου. Καλώς σε βρήκα στο σεργιάνι μου στη γειτονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. πολύ ωραίοι οι γλάροι. Χαρτόνι βιβλιοδεσίας χρησιμοποιησα που είναι πολύ σκλήρο και με λίγη ατλακόλ μέσα στο χρώμα γίνεται αιώνιο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή